Predlog budžeta korak u dobrom pravcu

Bez autora
Nov 27 2012

Predlog budžeta za sledeću godinu koji je usvojila Vlada Srbije je korak u dobrom pravcu, ocenio je direktor beogradske Kancelarije Svetske banke Lu Brefor na marginama Drugog Samita gradonačelnika, predsednika opština i privrednika.Brefor smatra da će to stvoriti uslove za uspostavljanje poverenja i da će Srbija obnoviti rast. Svetska banka je prilično optimistična kada je reč o šansama za rast Srbije u 2013. godini.

Predlog budžeta korak u dobrom pravcuPredlog budžeta za sledeću godinu koji je usvojila Vlada Srbije je korak u dobrom pravcu, ocenio je direktor beogradske Kancelarije Svetske banke Lu Brefor na marginama Drugog Samita gradonačelnika, predsednika opština i privrednika.

Brefor smatra da će to stvoriti uslove za uspostavljanje poverenja i da će Srbija obnoviti rast. Svetska banka je prilično optimistična kada je reč o šansama za rast Srbije u 2013. godini, rekao je on.

On je istakao da je Svetska banka zadovoljna naporima vlade da obuzda budžetski deficit, a da istovremeno i štiti najvaznije aspekte javnih troškova.

Konstatujući da postoji potreba da se smanji javni dug, Brefor je istovremeno ukazao na napore vlade da sprovede strukturne reforme i ocenio da to zaista ide u dobrom pravcu.

Ali ono što je vlada usvojila je veoma dobar korak. To je verovatno najviše što vlada može da uradi s obzirom na međunarodnu situaciju i potrebu da se ne preteruje sa štednjom.

“Nadamo se da će se MMF vratiti uskoro u Srbiju i da će Srbija imati koristi od podrške Fonda”, istakao je Brefor.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik